Ще одна класична і дуже давня форма випуску пуерів - у вигляді млинців. Такому способу пресувати чайний лист вже близько 800 років, і саме так пуери виготовляли спочатку. Це робилося для зручності перевезення: такі млинці було зручно транспортувати в кошиках, які перевозили каравани на великі відстані, зокрема й Великим Шовковим Шляхом.
Оскільки млинці плоскі, вони мають рівномірно розподілену вологість і менше піддаються запліснявінню, та й ламати їх зручніше. У наші дні як у Китаї, так і в Україні млинці становлять більшість серед усіх форм випуску пуерів і традиційно найпопулярніші серед поціновувачів. Наш інтернет-магазин теж йде в ногу з часом і представляє величезний каталог пуерів у млинцях - від маленьких 50-грамових до півкілограмових, від наймолодших - 21-22 роки випуску і до дуже старих і витриманих. Тож можете сміливо підбирати собі найприйнятніший сорт.
Історія пуерного млинця
Історія пуерного млинця сягає корінням у стародавню Китайську імперію. Цей вид чаю отримують з одного і того ж чайного куща, що і зелений, чорний і білий чай. Однак, на відміну від інших видів чаю, пуерний чай проходить ферментацію і тривале зберігання. Фахівці почали пресувати пуер у млинці вже в XVI столітті. Це давало змогу зберігати його свіжість і якість протягом багатьох років. Також пресований пуерний чай був зручний у транспортуванні та зберіганні.
Стандартний пуерний млинець має діаметр близько 20 см і важить приблизно 357 грамів. Він має насичений смак і аромат, а також безліч корисних властивостей.
Особливості чаю Пуер у формі млинця
Чай Пуер - це один з найпопулярніших видів китайського чаю, який має безліч різновидів. Однією з особливостей цього чаю є його форма - млинець. Чай Пуер у формі млинця отримують шляхом пресування листя чаю в спеціальні форми. Варто зазначити, що стандартний млинець Пуеру важить 357 грамів, але є і менша розфасовка.
Заварка чаю Пуер у формі млинця дещо відрізняється від заварки інших видів чаю. Для заварювання цього чаю рекомендується використовувати чайник із глини або чашку для заварки, воду з температурою 90-95 градусів і заварювати напій не менше 3-5 хвилин. Також, перед заварюванням, млинець Пуеру необхідно розбити на шматочки за допомогою спеціального пуерного ножа.
Купити млинець Пуеру варто тим, хто цікавиться цим видом чаю і хоче спробувати щось нове. Пресований чай у формі млинця має низку переваг перед звичайним чаєм, оскільки він може зберігатися роками і при цьому не втрачати своїх якостей.
Цікаво, що млинець Пуеру дійшов до наших днів завдяки традиціям виробництва чаю в Китаї. Існує безліч виробників, які спеціалізуються на пресуванні чаю Пуер у формі млинця і створюють свої унікальні смаки та аромати.
Купити пуер у формі млинця
Чому варто купити млинець Пуер? По-перше, це автентичність. Коли ми їдемо в іншу країну, то хочемо побачити її зсередини, такою, яка вона є. А коли ми здійснюємо кулінарну подорож, знайомлячись з унікальним "звучанням" справжнього китайського чаю, то хочемо познайомитися з оригінальним смаком напою. І млинець пуер дає нам таку можливість! По-друге, це своєрідний знак якості. Млинець Пуер має тривалий термін зберігання і може зберігати свої якості протягом багатьох років. Крім того, пресування чаю у формі млинця дає змогу зберегти його аромат і смак на довгий час.
Магазин Teaworld пропонує широкий вибір млинців Пуер різних виробників і з різними смаковими характеристиками. Швидка доставка по всій Україні дозволяє отримати своє замовлення в найкоротші терміни. Купити млинець Пуеру в магазині Teaworld - це чудова можливість спробувати новий вид чаю і оцінити його унікальні якості.
Також поціновувачам китайського чаю ми раді запропонувати пуер брикет.