Приємний сорт вишуканого білого чаю Бай МуДань ( у перекладі - Біла Півонія) який виготовляють на південному сході провінції Фуцзян ( у всесвітньо відомому повіті Фудін ). Біла півонія знаменитий вже з 1960-х років, листя для нього заготовляють тільки в ранкові години (до моменту випаровування роси), при цьому заготівлі відривають тільки флеш (два верхні листки) і нирку . Цей чай зовсім ніяк необробляється ( ні механічно, ні термічно ), він тільки злегка підв'ялюється в тіні дерев і далі сушиться в спеціально побудованої для цього печі , це відбувається в два етапи: перший - більш гарячий , при температурі до 100 ° , а другий щадний – до 60 градусів.
У класичному в іде готовий чай схожий на квітку півонії, тому що його листя пов'язані в пучок відповідним чином, цей нюанс і послужив приводом для його назви, але в наш час даний чай виробляється в основному в розсипному вигляді.
Для заварювання Бай му Даня використовується вод а не гаряче 85 градусів, яку наливають у заварник з сухим чаєм з пропорцією 5-6 г на 350-400 мл води. Настаюють починаючи з 70 секунд (з наступним новим разом - на 50-60 з довше). Колір у заварки і насичено-жовтий , аромат - солодкуватий з приємними фруктово-квітковим і нюансами .
Біла півонія в китайській традиційній медицині відноситься до потужним антиоксидантам , що омолоджує тканини тіла , йому властива явна противірусна і антибактеріальна функція, він зміцнює ясна і перешкоджає появі зубного каменю, розслабить м'язи, судини і спалює зайву вагу.
Для замовлення білого китайського чаю оптом звертайтеся за вказаним телефоном у шапці сайту.