Магазин китайського чаю і посуду

Замовити дзвінок

Чорний зв'язаний чай Дянь Хун Та Червона пагода Дянь Хун Та - 100 г (код товара: Y14-09)

  • 370 грн.
< >
0

   Вельми рідкісний, але при цьому і популярний підвид вишуканого червоного сорту чаю Дянь Хун. Червона Пагода (Дянь Хун Та) - елітний китайський сорт, який створюють за тією ж технологією, що і класичний Дянь Хун, але він має вигляд перев'язаних середніх розмірів закруглених коричнево-кавових конусів. Спеціально для його виготовлення збирачі чаю збирають молоде листя і найніжніші тіпси з високогірних дерев, які ростуть в екологічно чистому регіоні "Палац Місяця" (що в Юньнані). Після ферментування спеціальні в'язальники акуратно (і тільки вручну) зв'язують зав'ялене листя і тіпси в цікаву правильну форму пучка-конуса, він в якомусь сенсі схожий на традиційні китайські пагоди. Така особливість забезпечує красиве й естетично цікаве поступове розпускання пучка під час його заварювання - тому потрібно обов'язково це робити в скляному заварнику.

   Аромат у Дянь Хун Та багатий - чайно-дубильний з трав'яно-карамельними домішками, а також сухофруктовими нюансами. Смак у завареного Дянь Хун Та досить щільний, злегка медово-солодкуватий з відчуттям легкої терпкості та ірисових домішок. Післясмак він має тривалий і солодкувато-терпкий, цікавий і вишуканий.

   Червона пагода добре зігріє, відмінно зніме тілесну втому або сонливість, приведе до ладу розум, шлунково-кишковий тракт і судини, вагу і рівень цукру.

   Як його правильно заварювати? Обов'язково у скляному посудині або заварнику - це дасть змогу насолодитися цікавим видовищем. Одну пагоду кладемо в заварник, промиваємо окропом і заварюємо 250 мл крутого окропу. Найперше настоювання (пролив) зазвичай триває 40 с. Надалі з кожним новим проливом додаємо до цього часу по 40-70 с, поки чай не втратить колір або смак - це 3-5 проливів.

Відгуки (0)

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!

Рекомендовані