Класичний Шу пуер
Шу пуер - справжня важка артилерія чайних уподобань на відміну від шен пуерів . Всі знають про особливий деревно-землистий смак цього чаю, а ті, хто не куштував, однаково так чи інакше чули про це. Його характерною рисою є метод ферментації. Ферментація сировини відбувається з додаванням води, що прискорює процес та дає неповторний смак та аромат.
Смак Шу Пуера деревний, насичений і яскраво виражений, але простий і не багатогранний, з дуже довгим гіркуватим післясмаком.
Аромат насичений дерево-землястий.
Колір настою щільний, темнокоричневий.
Корисні властивості:
Розщеплює жири
Нормалізує кровоносний тиск
Тонізує
Допомагає прояснити думки
Сприяє покращенню концентрації (відмінно підійде для вживання під час роботи)
Підвищує імунітет
Багатий на кальцій
Правила заварювання Пуера:
1. Вам буде потрібна м'яка, очищена вода.
2. На об'єм води 150 мл знадобиться чайна ложка сухого заварювання.
3. Попередньо варто прогріти посуд (чайник, піали) гарячою водою.
4. Перший раз Пуер заливаємо водою від 95 градусів для того щоб промити і прогріти заварку.
5. Заливаємо окропом чай і наполягаємо не більше ніж хвилину. Цього буде достатньо для розкриття смаку та аромату чаю.
Приємного чаювання !