Чай зелений Те Гуань Інь, 50 грам, урожай 2018 року
Приємний на смак і запах улун, альтернатива знаменитій Залізній Бодхісаттві Те Гуань інь, порадує вас і ваших гостей під час вечірнього чаювання станом спокійної та гармонійної розслабленості, що розтікається по тілу. Якщо ви небайдужі до слабоферментованих бірюзових чаїв, обов'язково спробуйте улун пенсан, який відмінно підходить для щоденних вечірніх посиденьок. Крім того, у пенсан улуні, як і в інших улунських чаях міститься велика кількість корисних речовин: макро- та мікроелементів та потужних антиоксидантів, які дозволяють організму відновитися після насиченого дня.
Тип: бірюзові чаї, слабоферментовані улуни
Назва: улун Пенсан
Улун Пенсан можна сміливо віднести до улунів другого сорту - це досить якісні чаї (для прикладу, листовий чай, який ми купуємо в магазині відноситься до п'ятого, у кращому випадку, четвертого сорту), приємні на смак і дають відчутний чайний ефект.
На вигляд чайний лист щільно скручений у поперечнику, за рахунок чого утворюються рівні маленькі катишки, характерні для улунського чаю. Розкритий лист досить великий, практично без черешків, зеленого кольору.
Аромат досить насичений: квітковий, трав'яний, навіває думки про весняний квітучий лук, над яким кружляють бджоли, збираючи з квітів пилок.
Смак спочатку медово-трав'янистий, з кожною заваркою стає все більше квітковим, з солодким нектарним післясмаком, що розкривається.
Колір настою варіює від зеленувато-лимонного на початку заварювання до золотаво-жовтого при розкритті чаю. Прозорий чайний настій практично без осаду і зважених частинок.
Чайний ефект дуже приємний: м'яка, легка, розслаблююча дія пенсана не забирає сили та енергію, а дає їй можливість плавно циркулювати по тілу, даючи відпочинок нервовій системі, розслаблюючи кожен м'яз. Пийте пенсан улун щовечора і відновлюйте сили перед початком нового дня. Занурює у стан, близький до шавасани за певної міри концентрації.
Пенсан улун не дуже вимогливий до методики заварювання , але деякі моменти потрібно обов'язково дотримуватися. Температура води повинна перевищувати 85С, першу заварку бажано злити (з нею йде весь трав'янистий присмак), другу заварку тримаємо 10 секунд, третю 15, четверту 30 і так все 6-7 заварок, поступово збільшуючи час заварювання улуна до півтори-двох хвилин.
Приємного чаювання.