Магазин китайського чаю і посуду

Замовити дзвінок

Да Хун Пао: 10 цікавих фактів

Чай Да Хун Пао - це один з найулюбленіших і найвідоміших чаїв з Піднебесної.

Про цей напій написано безліч книг та створено легенд. Десять відомих фактів про цей чай ми зібрали на цій сторінці.

  1. Справжній чай Да Хун Пао сьогодні знайти дуже важко. На сьогоднішній день цей напій виготовляють із чайного листа, зібраного в провінції Фуцзянь. На жаль, залишилося лише кілька кущів, які можуть дати врожай для створення.
  2. Сучасний Да Хун Пао не справжній. На жаль, це так. Той чай, який сьогодні продається під цією назвою, вирощується у тих самих горах Уї, але на клонованих кущах. Отриманий з них чай багато любителів ДХП не вважають справжнім.
  3. Да Хун Пао перекладається як "Великий червоний халат". Основною легендою створення цього чаю є така: У кінець XIV століття юнак перед імператорськими іспитами знепритомнів. Монах прилеглого монастиря привів його до тями за допомогою дуже смачного і тонізуючого чаю. Після цього юнак склав іспити на відмінно. За що й одержав халат особливого кольору. Він хотів подарувати його ченцю, але той відмовився. Тоді халат подарували кущам чаю. Він і дав їм назву.
  4. Да Хун Пао належить до класу улунів. Цей чай проводиться за допомогою сильної ферментації. Вона відбувається за допомогою розігріву на вугіллі. Це не тільки прискорює цей процес, але й надає цьому чаю дуже приємного аромату та смаку підсмаженого хліба.
  5. Кожен знаходить смак цього чаю те, що він любить. Да Хун Пао це дуже унікальний чай. Кожен, хто його куштує, знаходить у напої ті нотки, які любить у чаї найбільше. Хтось відчуває карамель, інший – фрукти, третій іриски чи ваніль. Завдяки такому поєднанню смаків у Да Хун Пао кожен зможе відкрити для себе щось нове з кожним випитим кухлем.
  6. "Дахунпао" - ефект. Китайські фахівці, які працюють на ниві психології, відкрили дивовижний ефект цього чаю. Після його вживання знімається нервовий стрес. При цьому чай тонізує дуже м'яко. Але якщо його перепити, можна відчути легке сп'яніння.
  7. Зовні, листя Да Хун Пао виглядає не дуже примітно. Готовий до заварювання лист ДХП, особливо якщо його порівнювати з іншими видами чаю, виглядає дуже непоказно і навіть відразливо. Але все змінитися відразу після того, як ви заварите чай.
  8. Збір Да Хун Пао відбувається чотири рази на рік. Після збирання сировини, листочки сортуються. Ті, які навіть незначні дефекти видаляються. Найбільш ароматний і насичений чай можна отримати з листя, зібраного восени.
  9. Цей чай оспівали у своїй творчості репери Баста та Гуф. У пісні «Чайний п'яниця» вони віддали шану «Великому червоному халату»

Попит на цей чай вже кілька десятиліть перевищує його пропозицію. Так, спробувати цей чай можна тільки якщо ви президент США (Ніксону якось подарували кілька грамів ДХП) або знаходитесь в першій сотні Forbes. В інших випадках доведеться задовольнятися родичами Великого червоного халата. Але, багато з них за своєю користю, смаком і силою не поступаються знаменитому родичу.