Магазин китайського чаю і посуду

Замовити дзвінок

Користь та шкода китайського чаю пуер

 Чудовий сорт чаю з найдавнішою історією та чудодійними властивостями – пуер. Елітний напій популярний у Китаї, а й у світі. Така популярність забезпечена за рахунок чудових смакових якостей та незвичайного складу. У цій статті ми розберемося, яку користь надає пуер не людський організм, і чи він несе йому шкоду.

Відмінні риси чаю-пуеру

Постферментований чай виготовляється у Китаї. Це унікальний напій, який має особливий смак і незвичайний аромат.

Незвичайними є й способи приготування чайних сумішей – їх одержують шляхом старіння, яке проходить під впливом ферментів.

Зазвичай процес виробництва займає від трьох до семи років.

З роками такий сорт чаю не псується, а виходить ще якісніше і насиченіше.

Залежно від способу ферментації – природної чи штучної, виділяють два види пуеру, які можна купити за прийнятною ціною в Україні:

  • Шен - необроблений, або сирий;
  • Шу – оброблений, готовий.

Кожен їх відрізняється своїм смаком, Шен – легшим і м'яким, а Шу – досить насиченим і яскравим.

Корисні властивості пуеру

Завдяки великому вмісту у складі сумішей татину відбувається порушення ЦНС, за рахунок чого настій дає можливість:

  • працювати, навіть за умов постійного недосипання;
  • дуже швидко прокинутися з ранку;
  • продуктивно вирішувати завдання, що виникають;
  • підвищити свою фізичну активність;
  • впоратися зі зниженим тиском;
  • покращити кровообіг.

Крім того, Ви отримаєте чай, настій якого здатний знижувати апетит та сприяти активному схудненню. Крім того, велика кількість вітамінів та корисних речовин, що містяться в чаї, сприяють:

  • нормалізації рівня цукру на крові;
  • зниження холестерину;
  • зміцненню судинних стін;
  • прояснення свідомості;
  • покращення роботи шлунково-кишкового тракту.

Саме, виходячи з такого переліку позитивних властивостей, переоцінити користь від такого продукту складно. Але існують деякі протипоказання, недотримання яких може призвести до негативних наслідків.

Так, прийняття на ніч може стати причиною безсоння, за рахунок наявності в чаї великої кількості тонізуючих речовин.

Якщо пити такий напій на голодний шлунок, це викличе надмірне вироблення шлункового соку, і, як наслідок, утворення болю та печії.

Не нехтуйте такими застереженнями, не пийте чай у занадто великій кількості, а обмежте себе 2-3 - чашками на добу, і такий настій дозволить Вам відчувати приємну і таку бажану бадьорість, і постійний приплив сил.