Магазин китайського чаю і посуду

Замовити дзвінок

7 принципів щодо визначення якості Пуера

Від правильного вибору чаю залежить, насолодитеся Ви чудовим ароматом та неповторним смаком напою чи ні. Зі збільшенням популярності на елітні китайські чаї значно зросла і кількість їх двійників. Ціна на них мало чим відрізняється, а ось смак зовсім не такий, як у оригіналів. Як же не потрапити на підробку і на що потрібно спиратися, обираючи Пуер?

Від чого залежить якість Пуеру?

Зробити вибір на користь якісного чаю досить складно. Для цього необхідно мати велику кількість знань і чималий досвід. Існують певні критерії, на які обов'язково варто звернути увагу під час вибору:

  1. Якісна сировина. Для виробництва Пуерів використовується маоча, з якої пресуються чайні млинці. Саме від якості сировини залежить присмак майбутнього напою. Правильна маоча складається з великого листя пуерних дерев. Збір, обробка та пресування цього листя повинні відбуватися в одному місці, тільки в цьому випадку вийде якісна сировина.
  2. Зовнішня форма чаїнок. Вони мають бути цілісними, щільними та яскравими. Оцініть їхній аромат – він має бути приємним і без сторонніх ознак. Поверхня чайних флешів повинна бути маслянистою та блискучою з малою кількістю подрібнених листків;
  3. Колір якісного пуеру. Різні його види дають свій характерний відтінок: Шу Пуер - яскравий червоно-бурий колір, а Шен Пуер - жовто-жовтогарячий.
  4. Аромат. Гарячий напій відрізняється своєю насиченістю та концентрацією, холодний настій навіює певну насолоду. У будь-якому випадку вихідний аромат дуже приємний і не містить ознак затхлості або плісняви.
  5. Смакові властивості. Якісному напою характерний насичений смак і легкий, солодкуватий післясмак. Якщо порівнювати смакові особливості, то Пуери схожі на хороше вино. Вони здатні з кожним новим ковтком розкриватися і приносити нові відчуття, які раніше не відчували.
  6. Присмак. Це те, що виникає через певний часовий проміжок після вживання напою. Від гарного чаю він легкий та трохи солодкий, але без ознак неприємної в'язкості.
  7. Чайний ефект . Під ним мають на увазі те, що залишається після чаювання - запах, що залишається на посудних стінках і т.д.

В інтернет-магазині китайського чаю TeaWorld можна придбати оригінальні чаї-пуери, що мають чистий і чудовий аромат, багатошаровий присмак і відчуття легкості та одухотвореності після їх розпивання.

Їх вживання не лише дозволить отримати задоволення від чаювання, а й благотворно позначається на людському організмі.