Видів та сортів китайського чаю існує безліч. Вони відрізняються технологією оброблення чайного листя, видами чайних кущів, місцем вирощування, рівнем ферментації та іншими факторами.
ТОП 10 знаменитих сортів китайського чаю
Найвідомішими та найбільш купованими сортами китайського чаю є представники топової десятки, описані нижче. Вони відомі у всьому світі, а особлива популярність таких сумішей призвела до появи двійників. Тому, щоб відрізнити оригінальний товар від підробки, необхідно чітко розумітися на його смакових особливостях та ароматі.
- Сіху Лунцзін. Зелений чай, який завжди займає почесне місце серед найпопулярніших напоїв. Відрізняється чудовим квітковим присмаком та гармонійним ароматом. Багатий смарагдовий колір робить задоволення від вживання такого настою ще більшим. Напій оздоровлює та омолоджує організм, виводить токсини добре тонізує та піднімає настрій.
- Бі Ло чунь – сорт зеленого чаю, з характерним фруктовим запахом та смаком. Його виготовляють з ніжних і молодих бруньок дерев, за рахунок чого він має велику кількість амінокислот і добре зміцнює імунітет.
- Улун Те Гуань-Інь – насичений яскравим ароматом квітів із нотки меду. Такий настій омолоджує внутрішні органи, покращує колір шкіри та підвищує настрій.
- Хуан-Шань Мао-Фен - зелене листя наповнене ароматом природи тієї місцевості, де виростають. Напій виходить дуже легким та свіжим. Після кількох ковтків залишається приємний, трохи солодкий післясмак, тому їм радять запивати чеддер, козячий сир та морепродукти.
- Улун Да-Хун Пао – вживання такого напою надає особливого стану ейфорії та легкого сп'яніння. Смак наповнений фруктовими нотками.
- Жовтий чай Цзюнь Шань Інь-Чжень – відрізняється глибоким і оксамитовим присмаком, а аромат насичений елементами квітів, талого снігу, меду та солодощами абрикосу з чорносливом.
- Червоний чай Цимень Хун Ча Гунфухун – фруктові аромати, елементи квітів, оксамитова пряність та неповторна кислинка – все це гармонійно поєднується в ньому.
- Луань Гуапянь - популярний сорт китайського зеленого чаю, характеризується свіжим і п'янким ароматом і терпкуватим, ніжним і солодкуватим присмаком.
- Юньнань Пуер – запашний напій, який надає бадьорості, добре тонізує та покращує роботу внутрішніх органів.
- Білий чай Бай-Хао Інь-Чжень - використовується не тільки як незвичайний настій, а й профілактика великої кількості різноманітних захворювань.
Чайні напої з Китаю відрізняються своєю різноманітністю. Кожен з них неповторний, і має свій індивідуальний аромат, післясмак і велику кількість позитивних властивостей.