Магазини чайної продукції представляють велику кількість китайського чаю , кожен вид якого відрізняється своїми корисними властивостями. У цій статті ми розглянемо основні види такого напою та основні характеристики кожного з них.
Білий чай
Це витончений напій, для виробництва якого використовують лише бруньки та верхні молоді листочки чайного дерева. Такий виріб піддається дуже строгому контролю, і не повинен містити сторонніх запахів. Якщо таке станеться, суміш буде незворотно зіпсована. Збирають сировину для приготування такого напою також у певні терміни – починаючи з кінця березня до середини квітня. Такі умови значно впливають на якість продукції та, відповідно, її вартість.
Сировину підв'ялюють на сонці, а потім просушують у печі. Саме така обробка дозволяє зберегти у виробі максимальну кількість корисних властивостей та елементів.
На смак напій дуже ніжний, він добре освіжає та надає бадьорості. Вигляд настою відрізняється своєю світлою прозорістю. Його ще прийнято вважати напоєм, що продовжує молодість та еліксиром здоров'я, оскільки він дуже насичений корисними елементами.
Властивості китайського зеленого чаю
За останні десять років зелений чай набув особливої популярності. Його особливість у малій кількості вмісту ферментів. Існує велика кількість сортів такого продукту, які відрізняються між собою неповторними смаковими якостями та ароматами. Зовнішній вигляд настою кожного із сортів приблизно однаковий і відрізняється світло-салатовим відтінком. Його позитивними характеристиками є: 

- Напій добре підвищує імунітет;
- Він добре бадьорить;
- Є добрим антиоксидантом.
Єдине протипоказання – його не рекомендують приймати натщесерце, оскільки він дратує слизову оболонку шлунка.
Жовтий чай
За кількістю ферментів він займає третє місце після білого і зеленого. Він може виготовлятися з бруньок або листя. Процес його виготовлення триває три дні, і має на увазі кілька ступенів, головним з яких, що особливо впливають на смак, є витримка в спеціалізованих мішечках з пергаменту.
Готовий напій виходить з дуже ніжним смаком, має незвичайні нотки з присмаком легкої копченості, добре бадьорить і покращує настрій.
Червоний чай
Колір заварки виходить чорним, за рахунок чого його іноді плутають із класичним напоєм. Насправді він дійсно червоний, тільки відтінок занадто темний. Він виділяється наявністю великої кількості ферментів, і своєрідним винним післясмаком. Купити червоний китайський чай можна в спеціалізованих чайних магазинах. Його терпкий і оксамитовий присмак точно не залишить себе байдужим. Якщо правильно його приготувати, і щодня вживати, він стане чудовим стимулятором імунітету і добре покращить загальний настрій.
Корисні властивості чаю улун
Улун включає безліч сортів, кожен з яких має у своєму складі велику кількість корисних мікроелементів. Це напівферметований продукт. Єдиним, що поєднує всі сорти такого виробу, є наявність корисних властивостей, якими насичена кожна суміш. Серед них:
- покращення обміну речовин;
- зміцнення кровоносних судин;
- сприяння в усуненні зайвої ваги та інше.
Особливості чаю пуер
Це знамениті китайські суміші, які виготовляються з листя диких чи культурних чайних дерев. Чай Пуер поділяють на два основні види: Шен та Шу. Шен готується досить повільно і підлягає заварюванню лише через три роки, після початку його приготування. Саме після закінчення такого періоду часу з листя йде гіркота. А справді досконалим смак починає ставати десь після 15-річної витримки.
Шу пуер готуватиметься набагато швидше, період його приготування займає близько одного року. Але й смакові якості значно відрізняються.
Кожен із видів натуральної чайної суміші з Китаю відрізняється своїм неповторним смаком та великою кількістю корисних якостей. Ви можете купити різні сорти чаю в магазині teaworld. Знайдіть у них свого фаворита та насолоджуйтесь смаком чудового напою!