Магазин китайського чаю і посуду

Замовити дзвінок

Шкода червоного чаю

  При згадці словосполучення «червоний чай», безліч людей відразу думає про каркаде чи ройбуш. Але вони не мають жодного стосунку до такого поняття.
Червоний чай – елітний сорт напою з Китаю, який зростає на відомих плантаціях Юньнань та Фуцзянь. Готують його за особливою методикою, що сприяє наданню чайної суміші незвичайного аромату та неповторного смаку.
Про його позитивні якості можна міркувати дуже довго, проте в чому ж його шкода? У цьому ми й розберемося у цій статті.

Шкода від червоного чаю

Будь-який продукт завжди має дві сторони медалі. Поряд з великою кількістю переваг є нюанси, які можуть стати причиною його шкідливості.
  1. Червоний чай містить у своєму складі велику кількість кофеїну. При частому вживанні він може викликати безсоння, підвищену збудливість і навіть панічні атаки. Напій протипоказаний тим, кому не можна вживати кофеїн, оскільки навіть невелика порція може викликати погіршення стану здоров'я.
  2. Червоний чай протипоказаний людям, які страждають на атеросклероз. Кофеїн, що міститься в ньому, наводить людський мозок у стан перезбудженості, за рахунок чого судини ще більше звужуються, та сприяють тромбозу.
  3. Люди, у яких хворий шлунок, не повинні вживати такого напою зовсім. Заварюючи чайні суміші окропом, листя виділяє спеціальні речовини, які роз'їдають слизову оболонку шлунка.
  4. За високої температури пити такий настій не рекомендують. Він має сильну сечогінну дію, і зменшує ефективність жарознижуючого.
  5. Не можна давати такий напій вагітним та дітям. Він прискорює обмінні процеси в організмі, що є небажаним для дітей.
  6. Люди, які страждають на брак заліза, не повинні робити вибір на користь таких чайних сумішей. Спеціальні ферменти, що входять до їх складу, уповільнюють всмоктування заліза в організм.
  7. Високий тиск є протипоказанням до вживання червоного чаю.
  8. Навіть якщо Ви не маєте проблем зі здоров'ям, пити його потрібно дозовано та не перестаратися. Максимальна добова доза – одна склянка.

Як правильно заварити червоний чай, щоб він приносив організму користь

Перед початком заварювання обов'язково обдайте заварник окропом. Це допоможе чайному листю ще краще розкритися і віддати всі свої позитивні якості напою. Придбати червоний чай можна у магазині Світ Чаю .
Стандартна кількість заварки – одна чайна ложка на середню чашку, або 3 столові ложки на літр води. Заварювати чайні суміші необхідно окропом і настоювати від 2-х до 15 хвилин, залежно від того, який міцності настій Ви хочете отримати.
  У Китаї переконані, що від того, з яким настроєм людина заварює чай, залежить подальший смак напою. Тому приступати до такого процесу необхідно в хорошому настрої і нікуди при цьому не поспішати.
Купуючи такий сорт чаю, пам'ятайте, що кожен його різновид має певні особливості. Деякі види рекомендують вживати лише вранці, інші, навпаки, ближче до вечора.
Не пийте його одночасно з грейпфрутовим соком – така комбінація збільшить кількість кофеїну у Вашому організмі.
Не додавайте в такий напій молоко. Воно вб'є всі позитивні речовини у чаї.
А ось трохи меду або дрібка кориці навпаки, зроблять смак ще яскравішим і насиченим.
  Такі нескладні рекомендації і не зловживання, а грамотне прийняття червоного чаю, тільки позитивно позначаться на Вашому здоров'ї, підвищить імунітет, додасть зусиль і бадьорості. До того ж, це дуже гарний заспокійливий засіб, і при правильному його прийомі, Ви позбавитеся стресів і забудете, що таке безсоння.