Палацовий пуер - особливий сорт запашного зігріваючого напою, який при правильному заварюванні розкривається злегка солодкуватим смаком з нотками чорносливу і горіха.
В описі палацового пуеру виробники вказують невисокий вміст кофеїну. Незважаючи на це, суміш відмінно тонізує, бадьорить і вгамовує спрагу. Також чай має лікувальний вплив на органи травної системи.
Щоб відчути позитивний вплив і зрозуміти, які палацовий пуер проявляє властивості, досить навчитися його правильно заварювати.
Чай палацовий Пуер користь та шкода
У процесі виготовлення чайний лист Пуер сушать, обробляють і штучно зістарюють. З роками смак і аромат стають насиченішими, а лікувальні властивості зміцнюються. Палацовий сорт Гун Тін рекомендують у таких випадках:
- при хронічній втомі та поганому настрої;
- погіршенні концентрації уваги;
- якщо ваша робота пов'язана із розумовою діяльністю;
- чай стане незамінним помічником при збоях у роботі кишечника;
- виводить шлаки та токсини;
- знижує цукор у крові та холестерин.
Шкоди чай може завдати гіпертонікам і за наявності каменів у нирках. Напій підвищує тиск. Палацовий пуер має сечогінний ефект.
Як заварити Пуер палацовий
Імператорські сорти чаю Пуер рекомендується заварювати в будь-якому якісному посуді - будь то гайвань, типод або ісинський чайник для заварювання. На ємність об'ємом 200-250 мл зазвичай виділяють 1-2 ч. л. сухого чайного листа. А якщо у Вас палацовий Пуер не в розсипному а в пресованому варіанті - тоді швидше за все буде потреба в пуерному шилі для ефективної та зручної його обробки. В цьому випадку потрібно відокремити шматочок необхідної ваги пуерним ножем (або іншим гострим предметом).
Виконуйте покрокову інструкцію заварювання палацового чаю Пуер і він збереже корисні властивості.
- Спочатку листя розміщують у холодній воді (на 5-7 хвилин). Потім зливають воду і в чайник наливають гарячу. Гарячу теж зливають, причому одразу ж. Цей етап необхідний для повного розкриття цілющих та смакових характеристик чаю. Воду краще використовувати фільтровану.
- Доведіть воду на плиті до 80-90 градусів. Слідкуйте за тим, щоб вона не перекипіла. Якщо заварити такий Пуер окропом, буде велика ймовірність появи гіркоти.
- Залийте заварку водою і залиште настоятися протягом 2-3 хвилин. Після цього напій можна пити.
Не поспішайте викидати чайну суміш - її вистачить ще на три заварювання. Час настоювання напою 30 секунд.