Магазин китайського чаю і посуду

Замовити дзвінок

Як заварювати палацовий пуер

  Палацовий пуер - особливий сорт запашного зігріваючого напою, який при правильному заварюванні розкривається злегка солодкуватим смаком з нотками чорносливу і горіха.

 В описі палацового пуеру  виробники вказують невисокий вміст кофеїну. Незважаючи на це, суміш відмінно тонізує, бадьорить і вгамовує спрагу. Також чай має лікувальний вплив на органи травної системи.

Щоб відчути позитивний вплив і зрозуміти, які палацовий пуер проявляє властивості, досить навчитися його правильно заварювати.

Чай палацовий Пуер користь та шкода

У процесі виготовлення чайний лист Пуер сушать, обробляють і штучно зістарюють. З роками смак і аромат стають насиченішими, а лікувальні властивості зміцнюються. Палацовий сорт Гун Тін рекомендують у таких випадках:

  • при хронічній втомі та поганому настрої;
  • погіршенні концентрації уваги;
  • якщо ваша робота пов'язана із розумовою діяльністю;
  • чай стане незамінним помічником при збоях у роботі кишечника;
  • виводить шлаки та токсини;
  • знижує цукор у крові та холестерин.

Шкоди чай може завдати гіпертонікам і за наявності каменів у нирках. Напій підвищує тиск. Палацовий пуер має сечогінний ефект.

Як заварити Пуер палацовий

  Імператорські сорти чаю Пуер рекомендується заварювати в будь-якому якісному посуді - будь то гайвань, типод або ісинський чайник для заварювання. На ємність об'ємом 200-250 мл зазвичай виділяють 1-2 ч. л. сухого чайного листа. А якщо у Вас палацовий Пуер не в розсипному а в пресованому варіанті - тоді швидше за все буде потреба в пуерному шилі для ефективної та зручної його обробки. В цьому випадку потрібно відокремити шматочок необхідної ваги пуерним ножем (або іншим гострим предметом).

Виконуйте покрокову інструкцію заварювання палацового чаю Пуер і він збереже корисні властивості.

  1. Спочатку листя розміщують у холодній воді (на 5-7 хвилин). Потім зливають воду і в чайник наливають гарячу. Гарячу теж зливають, причому одразу ж. Цей етап необхідний для повного розкриття цілющих та смакових характеристик чаю. Воду краще використовувати фільтровану.
  2. Доведіть воду на плиті до 80-90 градусів. Слідкуйте за тим, щоб вона не перекипіла. Якщо заварити такий Пуер окропом, буде велика ймовірність появи гіркоти.
  3. Залийте заварку водою і залиште настоятися протягом 2-3 хвилин. Після цього напій можна пити.

Не поспішайте викидати чайну суміш - її вистачить ще на три заварювання. Час настоювання напою 30 секунд.