Магазин китайського чаю і посуду

Замовити дзвінок

Переваги багаторазового заварювання чаю

 Більш ніж половина успіху чаювання лежить на правильності та майстерності заварювання чаю. Якою б якісною та ексклюзивною не була чайна суміш – її дуже легко можна зіпсувати, просто не приділивши належної уваги технології заварювання. Насправді отримати напій, що приносить справжню насолоду від церемонії чаювання, зовсім не складно.

Багаторазове заварювання чаю проливним методом

Для китайського чаю найбільш широко використовуваним методом заварювання чайних сумішей виступає проливний метод. Ним заварюють:
  • улуни;
  • пуери;
  • зелені чайні ґатунки;
  • деякі види білий чай.
Після кожного наступного пролива, напій починає розкриватися і набувати глибшого рівня насиченості. При багаторазовому заварюванні варто приділити увагу якості води, кількості чайного листя, температурі і періоду напоювання напою.
Послідовність дій така:
  1. Для початку варто добре прогріти чайник для заварювання.
  2. Після цього варто засипати чай у чайник, прикрити кришкою і залишити там на кілька хвилин.
  3. Тільки після цього чаїнки заливаються гарячою водою, після чого вода відразу ж зливається - це робиться чисто для того, щоб промити суміш.
  4. Тепер можна повноцінно приступити до заварювання настою, заливши чайні листи гарячою водою, що частково розкрилися, і настоявши буквально кілька секунд. Це буде первинний напій. Далі, чайна суміш назад заливається і настоюється, після чого настій назад зливається. Таку процедуру можна повторювати до 10 разів.
Подібний метод дає можливість пізнати всі ноти та гармонію смаку приголомшливого напою.

Чому проливний спосіб багаторазового заварювання краще звичайного настоювання?

  Справа в тому, що при занадто довгому заварюванні, біліше 1 хвилини, у чаї починають виділятися речовини, які дають гіркоту та терпкі нотки напою. Вони називаються таніном та дубильними речовинами. У результаті смак чаю виходить зміщеним, і не дозволяє відчути всі тонкощі одержуваного напою. Грубий присмак одразу робить напій схожим на дешевку.
  Саме тому в класичній чайній церемонії використовується проливний метод заварювання. У будь-якому випадку все залежить від того, що Ви хочете отримати. Якщо вишуканий та витончений напій, то проливний метод – найправильніший варіант. Ну а для шанувальників напоїв простіше, можна і настоювати.
Чаювання – не звичайний процес, а справжнє мистецтво. Поставтеся до нього з усією відповідальністю, і таке проведення часу буде насичувати Вас бадьорістю, силами та гарним настроєм.