Ще одним представником рідкісних та ексклюзивних чаїв, що виготовляються в Китаї, є жовтий чай, друга назва якого – Цзюньшань Іньчжень. Приголомшливий і неординарний напій, сировина для якого виростає лише в одній географічній точці нашої планети, відрізняється неповторним смаком, що виходить за рахунок сприятливих погодних умов, оптимальної кількості опадів та унікального складу ґрунту, на якому вирощуються чайні листи.
Як виготовляють Цзюньшань Іньчжень
Листя для виготовлення такого чаю збирається лише один раз на рік. Причому, підходять не все листя, а лише найвищі паростки на чайному кущі. Мініатюрні паростки досить складно зірвати, адже їх висота становить трохи більше 2-х см. Для створення 1 кілограма ексклюзивного чаю, потрібно зірвати як мінімум 25 000 таких паростків.
Професійні збирачі таких паростків можуть похвалитися тим, що на день збирають близько півкілограма чудового чаю. Найкращі бруньки відрізняються:
- щільністю;
- пружністю;
- насиченістю зеленого кольору.
Крім того, дуже важлива правильність форми такого паростка. Якщо він далекий від ідеалу, його не зривають. Такі жорсткі правила збору сировини є гарантією того, що отриманий у результаті напій буде відрізнятися неординарними смаковими якостями і просто неповторним ароматом.
Мало хто знає, де росте жовтий китайський чай, адже острів, на якому він росте, досить дрібненький, а на фабриці, де вироблятиметься Цзюньшань Іньчжень працюють не більше 25 осіб.
Тут ніхто нікуди не поспішає, тому повністю дотримуються всіх технологічних процесів і норм.
Що таке Цзюньшань Іньчжень і в чому відмінність його смаку
Виготовлений з максимальною акуратністю та любов'ю місцевих майстрів, ексклюзивний чай, поєднує в собі гармонію ніжного та м'якого смаку з незрівнянним ароматом, який складно з чимось порівняти. Отриманий настій відрізняється кристальною золотаво-зеленою чистотою.
Правильне заварювання такого напою має на увазі температуру до 90 С, причому заварювати його необхідно тільки у скляному або фарфоровому посуді. Найкраще, якщо це буде гайвань, яка дозволить максимально розкритися чайним листям і передати все багатство смаку і аромату напою, що вийшов.
Заваривши знаменитий жовтий чай, можна насолодитися яскравими квітковими нотами, які гармонійно доповнені медовими та сосновими елементами із вкрапленнями талого снігу. Обов'язково спробуйте, і Ви зрозумієте, що відчуття від такого чаювання не схоже ні з чим, яке випробовує раніше.