Одним із найкращих тайванських улунів є знаменитий Алішань. Місце зростання чайних кущів, які використовуються для виготовлення такого улуна - острів Тайвань. Він відрізняється ідеальним кліматом з низькою температурою, підвищеною вологістю та високою туманністю, що сприяють зростанню чайних кущів. За рахунок такого клімату, смак від чаю стає набагато м'якшим, солодшим, а гіркота в листі пропадає сама по собі.
Переваги тайванського чаю Алішань
Що стосується зовнішнього вигляду, то такий сорт улуна в процесі скручування набуває правильної і акуратної форми. Настій виходить насичено-зеленого кольору, трохи переливаючись жовтуватими відтінками. Заварений чай має дуже м'який смак, запах польових квітів і гірську свіжість. Тривалий час, після кількох ковтків незвичайного напою, в роті залишається чудове звучання смаку, наповнене насолодою та якоюсь ледь вловимою ніжністю.
За рахунок того, що такий чай насичений великою кількістю антиоксидантів, він має відмінні противірусні властивості та протигрибковий ефект. Крім того, тайванський чай Алішань:
- знижує рівень холестерину;
- сприяє зниженню артеріального тиску;
- надає організму додаткових сил під час хвороби;
- знімає втому;
- сприяє бадьорості та гарному настрою.
Такий напій просто незамінний, якщо людина постійно стикається з розумовими навантаженнями та мало відпочиває.
Єдиним нюансом, який слід враховувати при вживанні такого напою, є те, що досить великий вміст кофеїну в чаї може стати причиною безсоння.
Особливості заварювання тайванського улуну
Як і інші види елітного чаю, улуни також необхідно заварювати правильно. Справа в тому, що вибрати та купити якісну чайну суміш – цього мало. Дуже важливо дотримуватися всіх особливостей, технологій і секретів її приготування, щоб отриманий настій дійсно подарував насолоду і благотворно вплинув на організм.
Перше, що варто врахувати – температура. Для цього виду улуну вона не повинна перевищувати 90 градусів Цельсія. Тепер щодо кількості заварювання. На 150-200 мл води буде достатньо двох чайних ложок суміші. Після заливання їх гарячою водою настій повинен постояти близько 3-5 хвилин.
Після цього, можна розлити чай по чашках або спеціальним піалам, і насолодитися чудовим ароматом та неймовірним смаком, який підкорить Вас багатогранністю відтінків та смакових якостей.