Магазин китайського чаю і посуду

Замовити дзвінок

В який час доби пити чай

 Чай має безліч корисних властивостей. Залежно від сорту він може нормалізувати тиск, покращувати травлення, надавати бадьорості, або, навпаки, розслабляти. Дізнавшись деякі особливості того чи іншого чайного сорту, можна передбачити, який вплив він вплине на Ваш організм. Виходячи з цих особливостей, можна також дізнатися, коли доби найкраще пити настій.

Основні види китайського чаю та їх вплив на організм

Один із найпопулярніших чайних сортів – зелений. У ньому багато антиоксидантів, вітамінів і мікроелементів, тому, випивши чашечку такого напою, можна зарядитися бадьорістю і енергією на цілий день. Зелений чай відмінно прибирає сонливість і підвищує працездатність.

Для любителів темних чайних сортів варто робити свій вибір на користь пуерів. Елітний напій, заварений проливним способом, дозволяє швидко прокинутися вранці.

Людям, які є справжніми чайними фанатами, і хочуть пити настій постійно та у необмеженій кількості, правильніше вибирати улуни чи білий сорт чаю.

Чи можна пити китайський чай увечері?

 Якщо правильно та дозовано вживати такий напій, то заборони та протипоказання перестають діяти. Якщо ж розглядати, який із сортів пити на ніч, то краще зупинитись на темних видах. Справа в тому, що, хоча чорний чай і відомий своїм ефектом, що бадьорить, але цей ефект досить короткочасний, в порівнянні з зеленим чаєм. Він допомагає не заснути протягом кількох годин, але вже через короткий проміжок часу його дія закінчується. Саме тому, випивши філіжанку чорного чаю вдень, через невеликий проміжок часу можна відчути відносну втому. Але якщо Ви не сприймаєте інші чайні сорти, можна поєднати чорний чай з пуером, і насолодитися божественним напоєм, що надає бадьорості.

Як не можна пити чай

З часом чаювання ми трохи розібралися, але ще існує кілька заборон, як категорично заборонено пити чай.

  • Не можна пити чай натщесерце – він дратує слизову оболонку шлунка, і може стати причиною появи гастриту чи виразки;
  • Не можна пити дуже гарячий напій – він дратує горло, стравохід та горло, і може спричинити патологічні зміни цих органів;
  • Не рекомендується пити занадто міцний настій – надмірний вміст у ньому кофеїну та таніну може призвести до болів у голові та безсонні.

Заварюйте правильно, і дотримуйтесь рекомендацій щодо його вживання та дозування, і такий напій дозволить відчути цілу гаму смакових відчуттів та надасть неоціненну користь для Вашого організму.